18 November 2011

AMARAN ANGIN KENCANG DAN LAUT BERGELORA (KATEGORI PERTAMA)


Jabatan Meteorologi Malaysia hari ini mengeluarkan amaran angin kencang dan laut bergelora kategori pertama di beberapa kawasan perairan negara bermula isnin ini

Dalam satu kenyataan hari ini bahawa angin kencang Timur Laut dengan kelajuan 40-50 kmsj dengan ombak mencapai ketinggian sehingga 3.5 meter dijangka berlaku di kawasan perairan Kelantan, Terengganu, Pahang, Johor Timur, Sarawak, WP. Labuan, Sabah (Pedalaman, Pantai Barat dan Kudat), Samui, Condore, Reef North, Layang-Layang, Tioman, Bunguran, Reef South dan Palawan bermula pada Isnin, 21 November 2011 sehingga Selasa, 29 November 2011.

Keadaan angin kencang dan laut bergelora ini adalah berbahaya kepada bot-bot kecil, rekreasi laut dan sukan laut.

Dan dalam satu kenyataan lagi Jabatan Meteorologi Malaysia mengeluarkan Amaran Ribut Petir menyeluruh.
Aktiviti ribut petir yang berlaku di perairan Johor Timur (Kota Tinggi), Pahang, Terengganu, Tioman dan Sabah (Sandakan) dijangka akan berterusan sehingga lewat petang, Jumaat, 18 November 2011.

Keadaan ini juga boleh menyebabkan angin kencang sehingga 50km/j dan laut bergelora dengan ombak mencapai ketinggian 3.5 meter dan berbahaya kepada bot-bot kecil.


Kelantan TV News

4 ulasan:

Home Improvement Albania berkata...

Mudah-mudahan anginnya cepat kembali normal

6 hours Technology berkata...

mudah2an menjadi tenang kembali

Online Education Rocks berkata...

terima kasih atas informasinya...semoga reda kembali

Top Business Careers berkata...

semoga kembali seperti biasa

KELANTAN TV by Serambi Media Network

LIVE Sidang Dewan Rakyat

LIVE BOLASEPAK KELANTAN


Video streaming by UstreamHakcipta Terpelihara © 2013 Perbadanan Stadium Kelantan
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Serambi Media Network (Kelantan TV News). Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Para komentar dinasihatkan bertanggungjawab dalam menulis dan elakkan komentar melampau dan berbaur perkauman