09 Disember 2011

WACANA PERDANA | Firaun juga memberi kebebasan bercakap

Image


KOTA BHARU, 12 Muharram 1433 H- Nabi Musa as telah dihantar ke dalam istana firaun dan telah diberi kebebasan untuk nabi Musa as bersuara sehingga dapat bertarung dengan Tukang Sihir firaun. Prof. Madya Dr Abu Hassan Hasbullah (Pensyarah UM) menjawab soalan yang menyatakan jika rakyat Malaysia melakukan sesuatu (berhimpun) maka kita akan ke terbelakang di dunia  ketika di Majlis Wacana Perdana di Balai Islam Ludang. Pada wacana itu juga,Prof. Madya Dr Abu Hassan Hasbullah, menegaskan bahawa negara ini perlu melakukan perubahan demi masa depan semua.
Turut dijemput ke majlis Wacana Perdana ialah YB Saifuddin Nasution Ismail (Setiausaha PKR), Prof. Madya Dr Samsul Adabi Mamat ( Pensyarah UKM), YB Dato Saifuddin Abdullah (Ahli Majlis Tertinggi UMNO) sebagai Panelis dan wacana pada malam itu telah diModerator oleh Prof. Madya Dato' Dr Mohammad Agus Yusoff.
Image
Para Panelis dan Moderator.


Wacana Perdana ini telah mendapat sambutan yang hangat oleh rakyat Kelantan sehingga ada hadirin yang terpaksa duduk bersila kerana hadirin yang hadir pada malam itu terlalu ramai. Wacana Perdana pada malam itu yang membincangkan topik " Pilihanraya ke -13, BN atau PR yang akan menerajui Putrajaya.

Turut hadir pada malam itu ialah YB Dr Mohamed Fadzli Hassan dan ditemani oleh YB Us Baihaqi Atiqullah selaku Pengarah Wacana Perdana. Sebelum program itu tamat, YB Dr Mohamed Fadzli telah menyampaikan cenderahati kepada Panelis dan juga Moderator.
Image
Para hadiran yang hadir diluar jangkaan.
 
 

Tiada ulasan:

KELANTAN TV by Serambi Media Network

LIVE Sidang Dewan Rakyat

LIVE BOLASEPAK KELANTAN


Video streaming by UstreamHakcipta Terpelihara © 2013 Perbadanan Stadium Kelantan
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Serambi Media Network (Kelantan TV News). Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Para komentar dinasihatkan bertanggungjawab dalam menulis dan elakkan komentar melampau dan berbaur perkauman