18 November 2012

PAS Lancar Touch n Get (TnG)

PENGKALAN CHEPA, 17 Nov - Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang merasmikan satu aplikasi untuk ahli PAS yang menggunakan smartphone di muktamar tahunan parti itu.
Aplikasi yang dikenali sebagai PAS Touch n Get (TnG) itu dibangunkan oleh Jabatan IT PAS Pusat boleh dimuat turun dari laman web http://www.pas.org.my/TnG.
Tujuh menu disediakan dalam aplikasi itu ialah Berita, Kenali PAS, Aktiviti PAS, Webtv, Facebook, Twitter, dan Extra.
Dalam menu berita mengandungi berita Harakah, berita mengenai PAS Pusat, Ulamak PAS Pusat, Pemuda PAS Pusat, Muslimat PAS Pusat, Presiden PAS.
Portal seperti Tranungkite, Malaysiakini, Keadilan Daily, Bernama, Islam Online, dan Al-Jazeera boleh diakses menggunakan aplikasi ini.
Dalam menu Kenali PAS mengandungi sejarah, misi, visi, perlembagaan, pimpinan, keahlian, lagu rasmi, hubungi, direktori Pejabat PAS Negeri dan Kawasan.
Dalam menu WebTV mengandungi semua chanel Web tv PAS.
Dalam menu Facebook dan Twitter pula semua ahli PAS Pusat, Ulamak Pusat, Pemuda Pusat, Muslimat Pusat, Harakah Daily, Mursyidul Am, dan Presiden PAS boleh diakses.
Akhir sekali, menu Extra mengandungi bahagian semakan pemilih, A-Mathurat, Hadith Arbain, Doa Harian, dan Buku Jingga.

Tiada ulasan:

KELANTAN TV by Serambi Media Network

LIVE Sidang Dewan Rakyat

LIVE BOLASEPAK KELANTAN


Video streaming by UstreamHakcipta Terpelihara © 2013 Perbadanan Stadium Kelantan
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Serambi Media Network (Kelantan TV News). Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Para komentar dinasihatkan bertanggungjawab dalam menulis dan elakkan komentar melampau dan berbaur perkauman