09 April 2013

Presiden PAS ulangi rela jadi khadam rakyat



SHAH ALAM: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abd Hadi Awang mengulangi pendirian beliau yang rela menjadi khadam rakyat dan bersedia menjadi nelayan asalkan kebajikan rakyat terus terbela di bawah Pakatan Rakyat.

Beliau menjelaskan ketika sidang media sejurus selesai program Bicara Minda, Negara Berkebajikan: Persepsi atau Realiti anjuran akhbar Sinar Harian semalam.

"Saya rela menjadi khadam kepada rakyat, bersedia untuk balik kampung menjadi nelayan asalkan rakyat terbela kebajikannya di bawah Pakatan Rakyat.

"Siapa juga calon itu bukan perkara besar tetapi ia mestilah beragama Islam dan mengikut perlembagaan persekutuan serta mendapat mandat rakyat," kata beliau.

Hadi yang turut memberitahu beliau tidak boleh mendahului adat selagi hak belum ditentukan oleh kuasa rakyat untuk memilih.

"Isu saya sebagai Perdana Menteri itu tidak perlu ditimbulkan, saya tidak boleh mendahului adat.

"Kita ada rakyat, kita ada perlembagaan dan kita ada Yang Di Pertuan Agong, biarlah kesemuanya menentukan siapa calon Perdana Menteri yang penting kuasa rakyat memilih kita terlebih dahulu," jelasnya.

Beliau yang juga turut menyatakan PAS akan meletakkan calon dari Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) pada pilihanraya nanti, namun kawasan dan calon belum diputuskan lagi.

Menurut beliau lagi, perkara itu tidak timbul apa-apa masalah kerana DAP boleh melekatkan calon Melayu begitu juga PKR, dan PAS turut boleh melaksanakannya, ia bukan perkara yang perlu dipersoalkan oleh Umno-Barisan Nasional.

Tiada ulasan:

KELANTAN TV by Serambi Media Network

LIVE Sidang Dewan Rakyat

LIVE BOLASEPAK KELANTAN


Video streaming by UstreamHakcipta Terpelihara © 2013 Perbadanan Stadium Kelantan
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Serambi Media Network (Kelantan TV News). Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Para komentar dinasihatkan bertanggungjawab dalam menulis dan elakkan komentar melampau dan berbaur perkauman