24 Jun 2013

Jerebu: Pemuda PAS diarah solat minta hujan


KUALA LUMPUR: Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Nasrudin Hassan mengarahkan semua Pemuda PAS negeri dan kawasan yang mengalami Indeks Pencemaran Udara akibat jerebu yang semakin buruk mengadakan solat minta hujan (istisqa’).

“Semoga jerebu dapat dikawal dengan baik dan tidak menimbulkan musibah yang merosakkan kesihatan awam,” ujarnya yang juga Ahli Parlimen Temerloh dalam satu kenyataan ringkas hari ini.

Sementara itu, Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Datuk Seri G Palanivel dalam satu kenyataan petang ini memaklumkan semua sekolah di Selangor dan Kuala Lumpur ditutup esok berikutan kualiti udara yang semakin buruk akibat jerebu.

Katanya, situasi jerebu semakin teruk pada 5 petang dan sekolah diarah tutup sebagai langkah berjaga-jaga kerana kualiti udara yang buruk akan memberi kesan terhadap kesihatan pelajar.

Tiada ulasan:

KELANTAN TV by Serambi Media Network

LIVE Sidang Dewan Rakyat

LIVE BOLASEPAK KELANTAN


Video streaming by UstreamHakcipta Terpelihara © 2013 Perbadanan Stadium Kelantan
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Serambi Media Network (Kelantan TV News). Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Para komentar dinasihatkan bertanggungjawab dalam menulis dan elakkan komentar melampau dan berbaur perkauman