02 Januari 2014

TURUN 31.12.2013; Huru-hara cuba dicetuskan pihak tertentu

KUALA LUMPUR - Rakyat terutamanya anak-anak muda dengan begitu bersemangat  turun ke Dataran Merdeka bagi menyuarakan bantahan terhadap kenaikan harga barang yang kian menjadi-jadi.
Mereka berkumpul dalam suasana aman bagi menyuarakan rasa hati rakyat yang terhimpit dalam Perhimpunan Gerakan Turun Kos Sara Hidup (TURUN) malam ini 31hb Disember 2013 di Dataran Merdeka.
Namun seperti biasa ada pihak-pihak tertentu yang cuba menimbulkan ketegangan dan mencetuskan kemarahan rakyat terhadap penganjuran TURUN.
Terdapat beberapa keping pelekat yang ditampal di dinding-dinding bangunan yang berbaur provokasi dan hasutan ditemui petang tadi.
Selain itu baju T-shirt hitam juga telah diedarkan di kawasan pusat membeli belah SOGO. Namun kegiatan tidak sihat tersebut berjaya dikesan oleh penganjur TURUN.
Ini menunjukkan situasi sebenar sesetengah pihak yang takut dengan suara dan kebangkitan rakyat. Apabila rakyat bersuara, dituduh pula sebagai ingin menggulingkan kerajaan.

Turun 31.12.2013 turun 31.12.2013turunturun

Tiada ulasan:

KELANTAN TV by Serambi Media Network

LIVE Sidang Dewan Rakyat

LIVE BOLASEPAK KELANTAN


Video streaming by UstreamHakcipta Terpelihara © 2013 Perbadanan Stadium Kelantan
PERINGATAN: Komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini adalah milik peribadi akaun laman sosial ini. Segala risiko akibat komentar yang disiarkan TIDAK menjadi tanggungjawab Serambi Media Network (Kelantan TV News). Komentar yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Para komentar dinasihatkan bertanggungjawab dalam menulis dan elakkan komentar melampau dan berbaur perkauman